Hvis du og din familie også gemmer mandlen i risengrøden eller i risalamanden hvert år, så er i faktisk med til at videreføre en gammel julelegs tradition, som går mere end 400 år tilbage. Er du en af dem som skjuler mandlen i siden af munden til alle har spist 3 portioner, og er ved at sprække, eller er du typen der ikke kan vente med at få din mandelgave? Hos mange familier gemmer personen som har fået mandlen, den indtil risalamanden er spist op. Det gør hele legen mere spændende, og får samtidigt folk til i den grad at overspise. Et godt tip til dig som får mandlen, men ikke ved hvordan man skjuler den er, at spise en portion ekstra. På den måde mistænker man dig ikke for at have mandlen, og du kan dermed fryde dig over at din familie kæmper om at få det sidste risalamande ned, samtidigt med at de kæmper om at få fat i mandlen.

Udover mandel legen, byder december måned på mange festlige begivenheder. Det står på julefrokoster, en masse julehygge i form af julebagning, julelege, gaveindkøb, dans rundt om juletræet mens man synger julesange og meget mere.

Ideer til mandelgaven

Er det dig som køber mandelgave hvert år, eller er du bare ikke en haj til at finde gaver? Så vil vi i nedenstående tekst hjælpe dig med at finde den helt perfekte mandelgave. Det kan være rigtigt svært at finde en mandelgave, som vil gøre alle gæsterne rundt om bordet glade. Grunden til dette er, at der som oftest både sidder børn og voksne rundt om bordet.

Vi vil derfor nævne nogle ideer, som kan glæde såvel de små som de store.

#1. Beanboozled: Du tænker umiddelbart, at det kun er et spil for unge. Men det er faktisk rigtigt sjovt at spille det med hele familien. Her bliver ens smagsløg nemlig sat på prøve. Spillet foregår sådan, at man drejer på en pil, som derefter lander på den JellyBean du skal spise. Alle JellyBeans kommer i forskellige farver og i forskellige smage. Det sjove ved dette spil er, at du ikke ved om du får en ’god’ JellyBean med f.eks. ferskensmag, eller om du får en som smager af sure tæer.

#2. Speak out spil: Dette brætspil er en sikker vinder hos de fleste aldre. Det kan både more børn og voksne. I spillet får du nogle store mundstykker i munden, som gør at du har svært ved at tale, drikke og spise. Dette spil giver hele familien et godt og grundigt grineflip, da man med mundstykket kommer til at få savl hængende ned af hagen, idet man snakker.

#3.  Wulffmorgenthaler kalender: Der laves en ny Wulffmorgenthaler kalender til hver jul. Denne kalender er altid en sikker vinder, når det kommer til mandelgave. Det er en kalender, som altid er fyldt med sjove og lidt grænseoverskridende tegninger, men som altid kan give et godt grin.

#4. Skrabelodder: Hvorfor ikke give vinderen af mandlen en chance for at få en ekstra julegave? Et skrabelod kan samtidigt også glæde alle aldre, da man aldrig bliver for ung eller gammel til at vinde penge.

#5. Og det var Danmark kalender: Morten Ingemann har år på år publiceret den populære ’Og det var Danmark’ kalender. Den giver dig et godt grin igennem 2018.

Find flere gode ideer til årets mandelgave her.