Julen byder på mange traditioner, og vi kan på ingen måder komme udenom risalamanden. Med risalamanden hører også mandelgaven til. Er man heldige at finde den hele mandel i ens portion, får man mandelgaven med hjem.

Der har længe været en tradition om, at mandelgaven er en marcipangris. Dette har udviklet sig lidt på det seneste, og i dag kan det være alt muligt fra praktiske ting til spiselige sager i mange former. For hvem siger mandelgaven ikke både må være overraskende, praktisk og skøn på samme tid.

Hvad ville en god mandelgave til soveværelset være?

Det kan både lyde praktisk og lidt kedeligt, at man vil finde en mandelgave til soveværelset. Men sådan behøver det jo ikke være? Vi kender alle, at de bedste gaver er dem, som man ikke selv gider købe men rigtig gerne vil have. Skal man købe noget til soveværelset, så kan det være noget som bidrager til bedre nattesøvn.

Det kunne f.eks. være en ny topmadras. Topmadrassen er en luksus, fordi det giver en ekstra komfort om natten. Er der noget som kan påvirke ens dag, overskud og humør, så er det nattesøvnen. Derfor er en topmadras også en mandelgave som sjældent vil være en skuffelse. Du finder topmadrasser til den perfekte mandelgave her.

Der finder du også specifikationer omkring topmadrassen samt meget mere. Vil man køre temaet helt ud og skabe et festligt indslag omkring mandelgaven, kan man printe specifikationerne ud inden. Dem kan man så læse op inden risalamanden bliver sendt rundt, og inden mandelgaven vises frem.

Det vil være et sjovt indslag at høre omkring noget, som man ikke ved, hvad er. Det skaber en spænding og en større lyst til at finde den hele mandel.

En mandelgave til børnene

En topmadras kan være en dejlig mandelgave for mange, men hvad er en god mandelgave for børn? Hvis vi skal holde den i samme stil med soveværelset/børneværelset, så kunne en natlampe være en god idé. De findes i mange farver og former og er klart et hit blandt mange børn.

En anden ting kan være godnathistorier i form af forskellige bøger. En godnathistorie hjælper barnet med at falde trygt i søvn og er dermed en rigtig god og hyggelig mandelgave. Der er dermed masser af muligheder for at finde en god mandelgave til soveværelset både til børn og voksne. Det er blot at lade kreativiteten udfolde sig, og ikke være bange for at købe en anderledes mandelgave end den traditionelle marcipangris.

Hvem ved, måske skabes en ny tradition med, at det skal være til et bestemt rum år for år eller andre sjove og finurlige regler. Det kan kun gøre risalamanden mere spændende og underholdende.