Der er stor forskel på hvordan man håndterer mandelgaven i de danske familier. I nogle familier er det tilmed noget, man har valgt at springe over. Det er dog kun i ganske få familier, da man i de fleste familier synes det er en fast del af aftenen. Det er dog ikke alle, der har samme syn på køb af selve mandelgaven m.m.

Det skal dog gøres klart, at der ikke er noget, der er rigtigt eller forkert i denne sammenhæng, Derfor er det op til hver familie at finde ud af, om de fx vil have en fast årlig tradition med at det er mor, der står for at købe mandelgave. I andre familier er det blot den samme mandelgave, der er præmien år efter år.

Marcipangrisene er en tradition hos mange

Der skal ikke være nogen tvivl om at der særligt er én tradition, der er meget populær her i landet. Det er de velkendte marcipangrise, der er tale om. I rigtig mange danske familier består mandelgaven er en gaveæske med marcipangrise. Det er der flere grunde til, men mest af alt handler det om at det er en gave for alle.

Derfor er der ikke behov for at have en gave til både voksne og børn. Marcipangrise er nemlig en gave, som alle vil sætte sig pris på. Det er dog ikke alle, der synes, det er spændende at have den samme mandelgave hvert år. Derfor er der også mange familier, der hvert år skifter deres mandelgave til en helt ny gave.

Dertil er der også forskel på om det er den samme person, der skal købe gave hvert år. I nogle familier er det – som det også er nævnt herover – mor, der står for at købe gave hvert år. I andre familier går det på tur år efter år. Det er også et bevis på, at der er stor forskel på de danske familier traditioner ift. deres mandelgave.

Hvor meget skal en mandelgave koste?

Det kan være svært at vurdere, hvad en mandelgave skal koste. Der er dog ikke noget konkret svar på dette. Det er meget forskelligt fra familie til familie, hvad de gør ud af deres mandelgave. Er der fx tale om en æske med marcipangrise, så er det ikke så dyrt. Er det et restaurantbesøg, så er det dog en lidt anden sag.

Derfor er det også op til hver familie at vurdere, hvad de er villige til at betale for en mandelgave. Hvis det er noget, der skal gå på tur, så er det dog en god idé at have et prisleje, den skal befinde sig på. Det er langt fra alle, der gider at bruge mange penge på en mandelgave, men der er folk, der gerne vil gøre mere ud af det.

Når alt kommer til alt, så er det dog blot en hyggelig tradition, som tilføjer lidt ekstra hygge til juleaften. Det er derfor ikke en gave, der behøver at koste synderligt mange penge.

Find flere ideer til mandelgaver her.