Med julemåneden lige om hjørnet er det tid til at planlægge julefrokosten på arbejdspladsen. En fast tradition, som ofte inkluderer en mandelgave.

Men hvorfor ikke gøre mandelgaven til en sjov og spændende oplevelse i stedet for den kedelige gave, som ofte ender med at samle støv på en hylde? I denne artikel vil vi give dig inspiration til at tænke anderledes og kreativt i forhold til mandelgaven, så den bliver en oplevelse i sig selv.

Vi vil blandt andet komme med forslag til konkurrencer, alternativer til den traditionelle mandelgave og meget mere. Så læs med og få inspiration til at gøre mandelgaven til et sjovt og mindeværdigt indslag på årets firmajulefrokost.

Få mere ud af mandelgaven

Få mere ud af mandelgaven ved at tænke kreativt og skabe en sjov oplevelse ud af den. I stedet for at give den traditionelle marcipangris eller chokoladeæske, kan du overveje at finde en mere personlig og sjov mandelgave.

Du kan for eksempel give en sjov lille gadget, som dine kollegaer kan få glæde af på kontoret, eller en lille bog med sjove citater eller jokes.

Du kan også lave en sjov konkurrence ud af mandelgaven, hvor den person, der finder mandlen, får en ekstra præmie, eller hvor der gives point for den mest kreative måde at åbne gaven på. På den måde kan mandelgaven blive en sjov og mindeværdig oplevelse for alle på julefrokosten.

Mandelgaven behøver ikke at være kedelig

Mandelgaven behøver ikke at være kedelig, og det kan være en sjov udfordring at tænke uden for boksen og finde på noget anderledes end en traditionel marcipangris eller en pose nødder. En idé kunne være at lave en DIY-mandelgave, hvor man giver deltagerne en lille opgave, som de skal løse for at få deres mandelgave. Det kunne for eksempel være at bygge en tårn af tandstikker eller at tegne en sjov tegning på fem minutter.

En anden mulighed er at tænke i temaer, så mandelgaven passer til det overordnede tema for julefrokosten. Hvis temaet for eksempel er “natur”, kunne mandelgaven være en lille plante eller et dyr i træudskæring. Hvis temaet er “rejser”, kunne mandelgaven være en lille rejseguide eller et pascover.

Man kan også gøre mandelgaven til en konkurrence, hvor vinderen får en ekstra præmie udover mandelgaven. Det kunne for eksempel være den, der gætter antallet af M&M’s i en krukke, eller den der kan slå flest kegler til en lille bowlingkonkurrence.

Endelig er der også alternativer til den traditionelle mandelgave. Man kan for eksempel lave en “mandelgave-pakkeleg”, hvor alle deltagerne køber en lille gave til en bestemt pris, og så bytter man gaverne rundt i et sjovt spil. På den måde er der stadig en præmie til vinderen, men det er ikke nødvendigvis en mandelgave.

Uanset hvad man vælger at gøre med mandelgaven, er det vigtigt at huske, at det er en lille detalje i en større sammenhæng. Det vigtigste er stadigvæk at have en hyggelig julefrokost med gode kolleger og masser af julestemning.

Lav en konkurrence ud af mandelgaven

Lav en konkurrence ud af mandelgaven og skab en sjov og spændende tradition til firmajulefrokosten. Det kan være en sjov måde at samle kollegerne og skabe en hyggelig stemning, hvor alle kan være med. Konkurrencen kan være en simpel idé, hvor den person, der finder mandlen, vinder en præmie eller en mere avanceret konkurrence, hvor der måske er flere mandelgaver gemt rundt omkring i lokalet, som skal findes inden for en bestemt tidsramme.

En sjov idé til en konkurrence kan være at lave en quiz eller et spil, hvor svarene er gemt i mandelgaverne. Det kan være en sjov og interaktiv måde at lære hinanden bedre at kende på og skabe et godt samarbejde på tværs af afdelingerne. En anden idé kan være at lave en skattejagt, hvor mandelgaven er det sidste led i en række opgaver eller udfordringer, der skal løses.

Det er vigtigt at huske på, at konkurrencen skal være sjov og ikke for konkurrencepræget. Det handler om at skabe en god stemning og give alle en chance for at være med. Præmierne behøver heller ikke at være store eller dyre – det kan eksempelvis være en hjemmelavet kage eller en flaske vin.

En anden idé kan være at lave en mandelgavebytte, hvor man kan bytte sin mandelgave med en anden kollega, hvis man ikke er tilfreds med sin egen. Det kan være en sjov måde at få nye oplevelser og prøve noget nyt.

Uanset hvilken idé man vælger, er det vigtigt at tage hensyn til alles behov og sørge for, at alle føler sig inkluderet i konkurrencen. Det kan også være en god idé at lave en regel om, at man kun må vinde én gang, så alle har lige stor chance for at vinde.

Lavning af en konkurrence ud af mandelgaven kan være en sjov og hyggelig tradition, som kan skabe en god stemning på julefrokosten og styrke samarbejdet på arbejdspladsen.

Alternativer til mandelgaven

Hvis man ønsker at skille sig ud fra de traditionelle mandelgaver, kan man overveje at tænke udenfor boksen og finde alternative gaver. En mulighed er at give en oplevelse i form af et gavekort til en restaurant, biograf eller en tur i klatreparken.

En anden ide kan være at give en personlig gave, som eksempelvis en bog eller et smykke, som er tilpasset modtagerens interesser. Man kan også vælge at give en anderledes madvare som mandelgave, såsom en eksotisk krydderi eller en gourmetchokolade.

Ved at tænke kreativt og personligt kan man skabe en mere mindeværdig oplevelse for både medarbejderne og firmaet.