Ved juletid har man de mange klassiske traditioner som juleand, flæskesteg, dansen rundt om træet med tre til fire julesange, og så naturligvis den legendariske mandelgave.

Her har nogle allerede regnet den ud af et tocifret antal voksne og en god gruppe børn, der alle konkurrerer om én mandel for at få én gave, vil kun ende med et kæmpe postyr af børneskrig og utilfredshed, hvortil man har valgt at opdele tingene således at nogle desserttallerkener allerede har en klat risalamande, hvor der belejligt ligger en mandel i, og at de samme serveringer skal placeres foran børnene.

Stilhed og målrettet mandelgave.

Foruden at denne metode meget smart medfører, at ingen skal få hovedpine af utilfredse børn, der ikke forstår konceptet bag den lille bordleg, så har man også nemmere ved at vide, hvad man skal købe som præmie.

Når børnene er målgruppen for den fine mandelgave, så ved man at gaven også skal ligge enten imellem legetøj eller udstyr, som kan bruges i hverdagen.

Mulighederne for hvad sådan en gave skal være, det kan man jo selv afgøre, mens man kigger på det store udbud fra Luxkidz, som i den grad har en lang liste af forslag, til hvad denne mandelgave kan være.

En glæde til forældrene også

En af de ting, som det også giver at give et barn en gave, er at det også glæder forældrene bag barnet. For det første bliver de glade for at se deres søn eller datter med et stolt og stort smil printet i skærmen, men samtidig køber du også noget, som de formentlig har manglet uden at vide det.

Selvom man taler om, at vi lever i en tid, hvor man overforkæler sine børn, så har man også set situationer, hvor et barn lige mangler et par sokker eller er vokset, så et par nye bukser eller en bluse ville være tiltrængt. Det er også en god måde at samarbejde og hjælpe de andre familier, fordi det kan være i den dyrere ende at have børn, især hvis man har flere børn.

For selvom en lillebror kan arve storebrors ting og sager, så kan lillesøster ikke og lillebror kan ej heller arve storesøsters ting, så der vil man være tvunget mere til at købe nyt atter en gang; og her vil lidt hjælp fra små lejligheder som mandelgaven gøre en stor forskel.