Åh, den hyggelige juletid, hvor alle forbereder at glæde hver og én man har kær, og hvor de fleste stuer emmer af julefryd og glæde. Den gode julemad er der styr på og risalamanden står klar på køl. Har du husket mandelgaven?

Risalamande og mandelgave – også på fuld mave

Det er en tradition i mange hjem at der skal spises risalamande til man nærmest flækker midt over efter det ellers så pragtige måltid julemad. Selv om alle nærmest triller rundt efter selve julemaden, så er risalamanden stadig et måltid som flere ser frem til. Muligvis ikke fordi maden lige mangler i den ellers så udspilede mavesæk, men måske mere fordi der er en lille mandelgave på højkant.

I mange hjem, har man ved større komsammener valgt at uddelegere tjanserne omkring julen, så værterne ikke skal stå med det hele alene. Det er ret så hyggeligt og ses mere og mere. Måske har du lige netop fået tjansen der hedder ”mandelgaven”?

En iPhone i mandelgave? Hvorfor ikke. Foto: Unsplash

Ingen ønskeliste på en mandelgave

Det kan faktisk være ret så svært at finde på den ultimative mandelgave. Julegaverne har været lette nok at finde i år, for alle du har skulle købe til har været fantastiske til at bidrage med en ønskeliste hver især.

Under træet ligger i hvert fald en iPhone 12 og venter på sin rette ejermand, uden at der har været skænket nogen tvivl om det nu også ville være den rette gave til modtageren. Men en mandelgave kan være lidt svære at ramme plet med.

Sådan finder du frem til den ultimative mandelgave

Et godt tip er derfor at du lige får slået helt fast, hvem der egentlig skal grave sig ned på bunden af den store skål med risalamanden for at nupse mandlen fra de andre. En god gave er nemlig en gave, som du ved både vil glæde modtageren og dig selv. Start fra en ende med at tjekke de deltagende ud.

Hvad ville du og person 1 få glæde af begge 2. Ville person 2 og 3, 4 og 5 måske også få glæde af den samme gave? Hvis ja, så har du fundet den ultimative mandelgave. Hvis du skal hjælpes lidt på vej hen mod hvad i alle kunne få glæde af kan du eventuelt overveje at købe et familiebrætspil.

Måske sådan en gave endda kunne blive en del af aftenhyggen, hvis gaveræset går amok og hurtigt er overstået. Det er da den ultimative mandelgave af dem alle.