År efter år skal der findes en mandelgave. Det er aldrig nemt at være den som skal stå for mandelgaven, eftersom det ikke er ligetil at finde en gave som vil kunne blive værdsat af alle der deltager i julefesten. 

Typisk er der både store og små til festen, og det er netop denne del som gør det svært at finde den gode gave. Men tøv ikke – der er masser af gode muligheder derude. 

Den helt store problemstilling opstår som regel fordi man er ude meget sent i forhold til at få købt gaven. Får man nu gaven prioriteret og købt i god tid, er det hele meget nemmere og overskueligt. 

Det er nu også bare lidt sjovere at være den der finder mandlen, hvis man ved der reelt set er en god gave at vinde. 

De gode forslag 

Nogle forslag til mandelgaven kunne blandt andet være gode gamle brætspil, eftersom det kan være noget alle kan samles om. Dette giver netop også god mening, i en tid hvor det netop handler om at samles. Så er der et brætspil på højkant, har man måske mulighed for at spille det allerede samme aften, eller én af juledagene efter jul. 

Ydermere kan også være et puslespil, da det igen er noget man kan være fælles om. Ellers er danske design-klassiker som regel også et hit, afhængig af budgettet, men Kay Bojesen eller lignende er noget de fleste gerne vil have fingrene i. 

Er der børn tilstede til festen, er det igen man bliver nødt til at overveje om det er den rigtige løsning. Derfor handler det også om at man skal prøve at ramme den brede fællesnævner, og dermed gå med en ting der på den ene eller anden måde er interessant for alle. 

Julen er en skøn tid 

Juletiden er skøn. Det er en tid hvor det handler ligeså meget om at give som at få. Det er dejligt at kunne tilbringe tiden sammen med dem som holder kærest, familie og venner der samles. 

Mandelgaven er også blot én af de mange forskellige gaver der gives i højtiden. Derfor er det endnu et godt argument for at være ude i god tid at finde den, således man også lige har overskud til at finde nogle af alle de andre dejlige gaver der skal gives. 

Der skal gives mange gaver 

For udover mandelgaven, er der naturligvis de forskellige julegaver der skal ligge under træet d. 24 december, men også derudover er der måske også adventsgaver og pakkelegsgaver der også lige skal planlægges. 

Selvom det er en ekstremt dejlig tid, som bringer mange skønne smil frem, kan det også være en stressende tid, hvor man ihærdigt forsøger at få det hele til at gå op i en højere enhed. Både i forhold til julefrokoster, arbejdet, gaveindkøb, madindkøb, arrangementer med flere.