”Hvad søren skal jeg købe som mandelgave?” Er det din tur til at købe mandelgaven i år? Så ønsker jeg dig held og lykke! Det er så svært at finde en god mandelgave, for man ved ikke præcis hvem der får den, så det skal være noget alle skal kunne lide. Hvis du er typen, der har svært nok ved at finde en fødselsdagsgave, så er det her 100 gange sværere. Her vil du få lidt inspiration til, hvad du kan købe som mandelgave. Hvis du er helt blank, så bliv inspireret her.

Traditioner

I hver familie er der forskellige traditioner. I nogle danske familier, er traditionen sådan at alle børnene får en mandelgave, så de ikke føler sig snydt. Så længe alle er glade, er julen god.

I andre børnefamilier, sørger forældrene for at der er en af børnene der får den hvert år. Så det går på skift. I sådanne tilfælde er det lidt lettere at købe en mandelgave, da man ved hvem gaven er til og så ved man også hvad de ønsker sig. Til sidst er der også mange, der har to forskellige skåle med risalamande, en til voksne og en anden til børn. Så når der skal købes en mandelgave, vil der blive købt to. Der er selvfølgelig også tonsvis af andre traditioner.

Mandelgaveideer til børn

Børn elsker julen og derfor skal de selvfølgelig også have en god mandelgave, hvis de er heldig og vinder tilfældigvis eller ved planlægning. Alle børn elsker legetøj, så der har du en klar vinder. Det kunne være det nyeste Lego eller en fed legetøjsbil de kan køre rundt i.

Hvis børnene er lidt større, kan et løbehjul være en god ide – så går det i hvert fald også hurtigere, når i går tur. Spil, er også en god ide fx vendespil, som styrker hukommelsen eller quiz, der tester hukommelsen. Det er endda en win-win, for her styrkes hukommelsen og de har det samtidig sjovt. Bedre bliver det ikke.

Mandelgaveideer til voksne

De voksne har arbejdet hårdt hele året, og julen er det eneste tidspunkt de alle har fri. Derfor skal de ikke snydes og skal selvfølgelig have en chance for at vinde og den heldige vinder, skal også få en fantastisk gave.
En sikker vinder, er en kaffemaskine, for hvem elsker ikke kaffe? Her får man en ekstra fordel, hvis man bor sammen med vinderen, for så kan du også få gavn af den, hvis du er heldig.

En anden ide, kunne være en powerbank, for nu til dags, bruger vi mobiltelefonen mere og mere. Det resulterer i, at vi også løber hurtigere tør for strøm. Det er virkelig rart at have strøm med på farten, så er man ikke bundet af at sidde et sted og vente.

Den sidste ide, er et varmetæppe. En fantastisk gave, især her til den kolde vinter. Vi kender alle følelsen af iskolde tæer? Så hvem kunne ikke tænke sig et varmetæppe. Held og lykke med jagten på den rette mandelgave!