Julen er ikke bare hjerternes fest. Den er også børnenes.

Vi husker sikkert alle barndommens juleaftener, med sommerfugle i maven og spændingen der varede hele december. Mange bliver helt sikkert også varme indeni, blot ved tanken.

Har du selv børn, har du måske også oplevet, at glæden ved julen er blevet endnu større, efter de små er kommet til verden. Pludselig ser man julen gennem et barns øjne igen, og det hele bliver endnu mere magisk end før.

En af de ting, der altid vækker minder fremover, er mandelgaverne. Måske var man heldig selv at få mandlen? Måske listede en sød bedstemor eller bedstefar mandlen over i ens hånd, uden andre så det? Måske voksede du op i en familie, hvor der på magisk vis var en mandel i alle børneportionerne?

Uanset hvad, er traditionen med mandelgaver dejlig at give videre – og her får du 5 forslag til gode mandelgaver til børn.

Legetøj

Det er vigtigt mandelgaven passer til børn i alle aldre, hvis aldersspændet mellem familiens små er stort. Her er klassisk legetøj som for eksempel tegneredskaber, vendespil eller bamser som regel noget, de fleste kan bruge. Denne type mandelgave er også nem at snuppe med hjem fra supermarkedet, når du alligevel handler ind til juleaften.

Bøger

Gode højtlæsningsbøger eller børnebogsklassikere er  både kærlige og betænksomme mandelgaver. En gave af denne type kan i øvrigt vække glæde i mange år fremover – og måske kan bedsteforældrene endda hygge i sofaen med en god historie, mens de voksne rydder af bordet og gør klar til dansen omkring juletræet. Du kan finde inspiration til gode børnebøger på Klassiske-boerneboeger.dk

Oplevelser

Der er masser af ting at glæde sig over i julen, og de fleste børn får i forvejen en masse nye ting, der skal leges med. Derfor er en oplevelsesgave også en god mandelgaveidé. Her får barnet nemlig lovning på en hyggelig og sjov oplevelse, når julen er overstået. Det kunne f.eks. være en tur i biografen, en dag i et legeland eller noget helt tredje.

Børnesnacks

Hele december har uden tvivl været præget af søde sager i julesokken og julekalenderen, men fra den 24. december er det som regel slut. De fleste børn vil derfor elske at få deres helt egen slikkasse eller slikpose, de kan hygge sig med i de kommende juledage. Du kan eventuelt pakke slikket ind i 7 separate poser og dermed styre dagsrationen frem til nytårsaften. Vil du gerne give barnet lidt anderledes slik, end det er vant til, kan du gå på opdagelse i det sjove slik fra USA.

Gavekort

Prøv at forestille dig glæden som barn ved at modtage et gavekort til en legetøjsbutik og helt selv kunne vælge, hvad pengene skal bruges på? Præcis. En nem mandelgave er derfor et mindre gavekort til for eksempel Toys R Us eller BR, som du kan købe med hjem, når du alligevel er ude og købe julegaver.

Find flere ideer til mandelgaver til både børn og voksne lige her.